SİPARİŞ HATTI 0539 824 07 09

Arrow up
Arrow down

kargo

    Siparişlerinizi aynı gün anlaşmalı kargoda şirketlerimize teslim ediyoruz.

Ceviz Fidanı Toprak Analizi

cevizde toprak analizi

Ceviz fidanı dikimi yapmadan önce, toprak yapısı hakkında bilgi sahibi olunması gereken bazı konuları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Ceviz bahçelerinde toprak analizi nasıl yapılır?
  • Toprak analizinin ceviz fidanı dikiminde önemi nedir?
  • Ceviz dikim arazisi için analiz edilen toprağın sonuçları nasıl değerlendirilir?
  • Ceviz bahçesi toprak analizini nereye yaptırmalı?

Toprak ve Mineral İlişkisi

Hemen hemen bütün bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve yaşaması için köklerinin bağlı bulundukları toprakta yeterli miktarda, bitkinin gereksinim duyduğu besin elementleri bulunmalıdır. Fakat bu elementler, işlediğimiz, ekim veya dikim yaptığımız topraklarda her zaman yeterli miktarda bulunmayabilir. Özellikle de ilkel tarım yapılan ve bilinçsizce işlenen araziler,  bazı mineraller bakımından git gide fakirleşirler.

Neden Toprak Analizi?

Üretim yapılacak olan arazide, ürün verimini maksimum düzeyde tutmak için, toprağınızdaki besin miktarlarını bilmenizde fayda var. Bu bilgiye sahip olmanız demek, fidanlarınızın ve sonrasında ağaçlarınızın ürün verim kalitesini arttırmak için ne tür takviyeler yapmanız gerektiği konusunda size ışık tutacaktır. Bu dengeyi sağlayamadığınız takdirde, ağaçlarınızda hem verimde düşüş, hem de dengeli beslenemediği için hastalıklar ve zararlı böceklere karşı direnci düşüklük görmeniz kaçınılmazdır.

Ceviz fidanları için yapılacak toprak analizi sonucunda, hem bitkinizden verimi maksimum alırsınız hem de bilinçli gübreleme yapacağınız için, eksik olan mineralleri toprağa vererek, ihtiyaç duyulmayan minerallere harcamanız gereken maddi yükten kurtulursunuz.

Toprak Analizinde Numune Alma

Ceviz fidanları için toprak analizi yaptırırken, eğer tek tip toprak olan araziye dikim yaptı iseniz bir işiniz kolaylaşır, fakat birden çok türde toprağa sahip bir araziniz var ise, her tür için ayrı analiz yaptırmanızı öneririz.

Toprak analizi için alınacak numuneler üretim yapılan arazide “Z” şeklinde dolaşılarak alınır.

Ağaçlarınızın taç iz düşümlerinden 0–30 cm ve 30–60 cm olmak üzere iki derinlikten numune almanız önerilir.

Toprak Analizi Yapılan İllerimiz:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Osmaniye,  Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde,  Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis. 

ceviz fidanları

badem fidanları


iletişim

1277604
Bugün :
Dün :
Bu Hafta :
Geçen Hafta :
Bu Ay :
Geçen Ay :
Tüm Zamanlar :
261
590
1849
1260918
261
22135
1277604

IP: 3.144.86.134
2024-05-01 08:03:48